• poolstok
  • hoogspringer 2
  • judo
  • tennis
  • bertENviola

Shit, het gaat goed met de economie! Teveel werk, te weinig mensen. Wat nu?

Om me heen hoor ik aan dat het eigenlijk gewoon niet eerlijk is. Dan heb je net enkele jaren maar met moeite je broek op kunnen houden en dan komt er “ineens” een tijd aan dat je het werk met je team maar moeilijk aan kan. Het werk is er wel, nu de handjes nog! In de sector waar Springstaff zich in bevindt, de Zorg & ICT sector, is dat niet anders. Ik merk het vooral aan de IT gerelateerde (ontwikkelaars) functies, maar ook e-Health accountmanagers en verpleegkundigen zijn weer gewild.

Bedrijven en instellingen investeren weer en oplevering van projecten en implementaties dient zo spoedig mogelijk plaats te vinden, met geen concessies op kwaliteit. Ik hoor het regelmatig: nu maar hopen dat er geen personeel uitvalt door bijvoorbeeld ziekte, vertrek, zwangerschap, etcetera!

Hoe kan je dit een volgende keer voorkomen?
Of je het had kunnen zien aankomen, is lastig te beoordelen. Dat scheelt per marktsegment en werking van de markt, maar dit helemaal voorzien lijkt me niet mogelijk.

Wel is er een oplossing die je kan helpen om plotselinge vraag vanuit je klanten of plotselinge uitval van medewerkers beter op te vangen. Zo helpt Springstaff niet alleen bij vaste functies, maar zijn wij ook partner bij het managen van je flexibele schil. Of het nu gaat om interimmers, zzp-ers of “payroll krachten”, het hebben van een flexibele schil is tegenwoordig een noodzaak.

Als advies wil ik dan ook meegeven tijdig contact op te nemen, zodat we de uitdagingen kunnen bespreken….. before the shit hits the fan!
Het vermogen om je snel aan te kunnen passen aan de markt, ook op menselijk gebied, is steeds meer een strategische keuze. Wil je eens van gedachten wisselen over de uitdagingen en oplossingen met kwalitatief goede mensen, neem dan gerust contact met ons op. Hoe eerder je het probleem onder ogen ziet, het liefst voordat er een probleem is, hoe beter en flexibeler je organisatie kan inspelen op de dynamische wereld.


Met vriendelijke groet,
Bert Duisenberg


Contact Recruitmentbureau Den Haag

Springstaff
Benoordenhoutseweg 23
2596 BA Den Haag

 

Let op: parkeerplaats van Springstaff is aan de achterkant van ons kantoor. Daarom JOZEF ISRAELSLAAN 1 invullen in uw routeplanner. U kunt dan direct rechts de parkeerplaats oprijden. Onze parkeerplaats is de derde aan uw rechterhand.